Praktisch

Met een scooter rijden? Leuk !
Maar hoe zit het nu eigenlijk met ...

de leeftijd?

Wie mag met een Avanti rijden?

Alle bestuurders moeten minimum 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs B. Wij stellen wel als voorwaarde dat de bestuurders ouder zijn dan 23 jaar.

een helm?

Het dragen van een helm is verplicht in Belgiƫ. Je krijgt dan ook een mooie helm ter beschikking. Indien u zelf over een helm beschikt mag u deze zeker gebruiken.

scooteren? Is dat moeilijk?

De scooters hebben een automatische versnelling, gemakkelijk dus als je niet zoveel ervaring hebt met scooters. De maximumsnelheid van een Avanti 50cc is 45 km/uur.

de routes? Waar mag ik rijden?

In principe mag je met de 50cc scooter op alle fietspaden rijden, tenzij er gemotoriseerd verbod is.

Om het je gemakkelijk te maken hebben we routes uitgestippeld. Je krijgt dan ook bij vertrek een routebeschrijving. Als je dit wenst, is er ook een GPS ter beschikking.

het weer? Wat doe je als het regent op de ingeplande dag?

In geval van extreme weersomstandigheden, kunnen wij een tegoedbon geven. Merk op dat een regenbui tot het Vlaamse patrimonium behoort en niet als extreem wordt beschouwd.

het reserveren?

Je kan reserveren door het reservatie formulier in te vullen of te bellen (zie info).
Voor dagreservaties reserveer je 48 uur op voorhand.
Voor weekend- en midweekreservaties reserveer je een week op voorhand. Maar heb je onverwacht zin in een uitstap? Verblijf je in Knesselare of omstreken? Waag dan een gok en bel even. Wie weet is er nog een Avanti vrij.

de borg? Moet je dat betalen en hoeveel?

Als je een Avanti huurt betaal je 250 EUR per scooter cash. Deze borg wordt uiteraard na het schadeloos inleveren van de scooter terugbetaald.

de benzine? Moet je tanken?

De scooter is vol getankt wanneer hij door jou in gebruik wordt genomen. Natuurlijk bent u zelf verantwoordelijk dat u gedurende de rit ervoor zorgt dat u voldoende reserve heeft. Er zijn tal van benzinestations in de buurt, dus tanken is geen probleem.